Lubię owsiankę o poranku, zaś to dosyć niewygodne, gdy chce się prowadzić blog ze śniadaniami. Urozmaicam poranne menu jak tylko
Lubię owsiankę o poranku, zaś to dosyć niewygodne, gdy chce się prowadzić blog ze śniadaniami. Urozmaicam poranne menu jak tylko się da, lecz od czasu do czasu wracam do swoich smaczków. W życiu trzeba kombinować, a w kuchni tym bardziej 😉 Dlatego też proponuję dzisiaj iście zdrowe i dosyć nietypowe smaki śniadaniowe.
Będziesz potrzebować:
Na bircher muesli
- 1½ szklanki płatków owsianych
- ¼ szklanki komosów
- ¼ szklanki wiórków kokosowych
- ¼ szklanki rodzynek
- 2 szklanki soku jabłkowego
Krem z bananów i migdałów
- ¼ szklanki migdałów
- 1 banan
- 2 daty
Do podania
- 2 łyżki pokrojonych pistacji
- 1 mandarynka
Rozpocząć należy od przygotowania bircher muesli, gdyż należy je przenocować w lodówce, by dobrze nasączyło się sokiem. W tym celu połącz wszystkie składniki w misce. Należy także zalać migdały wodą i również zostawić na noc w lodówce.
Rano wrzuć do blendera banana, daty z usuniętymi pestkami oraz migdały i miksuj na wysokich obrotach, aż utworzy się gładka pasta.
Serwuj musli z kremem oraz pistacjami i mandarynką.
Smacznego, Marta
Źródło: Veggie num num