Odpowiedz
BLT to wyjątkowo prosta kanapka, zawierająca bekon, sałatę oraz pomidora, ale zapewniam, że pokochacie ją od pierwszego ugryzienia. Tą niezapomnianą
BLT to wyjątkowo prosta kanapka, zawierająca bekon, sałatę oraz pomidora, ale zapewniam, że pokochacie ją od pierwszego ugryzienia. Tą niezapomnianą i wyjątkowo smaczną wersję zjadłam w San Francisco w Devil’s Teeth Baking Company. Obawiałam się, że dopóki nie wpadnę znowu do San Francisco, nie przyjdzie mi zjeść równie pysznej. A potem zrobiłam tą, złożoną ze świeżych składników zakupionych na lokalnym targu. I wow, jest dobrze.
Z BLT można kombinować i dodawać różne składniki jak awokado lub jajko, ale jak zawsze, najlepiej zacząć od podstaw. Słony bekon, chrupiąca sałata i soczysty pomidor tworzą niezapomnianą kombinację smaków. Dlatego też ważne, żeby każdy produkt miał wysoką jakość. A jeśli chcecie zaszaleć, zróbcie domowy majonez.
Potrzebujesz (na 1):
- 2 plastry bekonu
- 1-2 liście sałaty rzymskiej
- 3-4 plasterki pomidora
- 2 kromki chleba
- odrobina oliwy
- majonez
Podpiecz bekon (swój piekłam w 150*C) aż stanie się chrupiący. Pozbądź się nadmiaru tłuszczu za pomocą papierowego ręcznika. Pokrop chleb oliwą i podsmaż na patelni, aż ozłoci się z obu stron. Pokrój sałatę i pomidora. Posmaruj obie kromki chleba majonezem, po czym na jednej ułóż kolejno sałatę, pomidora i bekon, przykryj drugą kromką.
Smacznego, Marta
7 komentarzy
cudne! jestem kanapkowa a takie to bardzo, bardzo lubię 🙂
ranyy, jakiego używasz aparatu? bo zdjęcia są mega ! 🙂
To się nazywa kanapka!
Ta kanapka to kolejny dowód na to, że z jedzeniem nie należy zbytnio kombinować. Uwielbiam ją!
to musi być pyszne 🙂 już czuję ten smak…mmmm…
Światowa kanapka, światowe śniadanie, pycha:)
Dodaj komentarz
Uwielbiam 🙂