Ciabata z Łososiem w Syropie ...
Przepisy

Ciabata z Łososiem w Syropie Klonowym i Jajkiem

Poszliśmy wczoraj na urodziny do pewnej pięciolatki i jej mama przygotowała niesamowite smakołyki. Pomyślałam sobie wówczas, że jeszcze tyle ciekawych

Poszliśmy wczoraj na urodziny do pewnej pięciolatki i jej mama przygotowała niesamowite smakołyki. Pomyślałam sobie wówczas, że jeszcze tyle ciekawych śniadań przede mną 🙂 Dawno nie jadłam pieczywa, więc pora je zawrzeć w jednym.

Będziesz potrzebować:

  • 1 ciabate
  • ½ kubka wędzonego łososia
  • 2 łyżki stołowe masła
  • 2 łyżki stołowe syropu klonowego
  • 1 łyżka stołowa brązowego cukru
  • masło do smażenia jajka (1 łyżka)
  • 1 jajko
  • sól i pieprz

Podstawą w tym przepisie jest łosoś gotowany w syropie klonowym, także rozpuść 2 łyżki masła w rondelku (na średnim ogniu), dodaj syrup klonowy i cukier. Kiedy składniki się roztopią, wrzuć łososia i mieszając od czasu do czasu gotuj przez około 5-6 minut (sos powinien zgęstnieć).

W między czasie rozpuść masło na patelni i smaż jajko. Białko powinno się ściąć, zaś żółtko luźne. 

Przełóż łososia na połówkę ciabaty, ułóż na nim jajko i przykryj drugą połówką.

Smacznego, Marta

Źródło: The Curvy Carrot

Zostaw komentarz


Dziękujemy za Twój komentarz
Ostatnio na Instagramie
Ostatnio na Instagramie