Odpowiedz
Zawsze chciałam przygotować domowy dżem, ale niestety przez długi czas żyłam w błędnym przekonaniu, że jest to bardzo trudne. Ktoś
Zawsze chciałam przygotować domowy dżem, ale niestety przez długi czas żyłam w błędnym przekonaniu, że jest to bardzo trudne. Ktoś mi kiedyś powiedział, że owoce gotować trzeba przez kilka godzin, więc jak dla mnie o te kilka godzin za dłuzo. Ostatnio znalazłam bardzo prosty przepis, a jego wynik okazał się przepyszny. Na pewno lubicie ciasto rabarbarowe, więc zasmakuje Wam i dżem.
Czego będziesz potrzebować:
250g rabarbaru, umytego i pokrojonego
1 kubek cukru
1 łyżka stołowa wanilii
2 łyżki stołowe wody
Połącz wszystkie składniki w garnku i gotuj na małym ogniu przez około 2-4 minuty (aż rozpuści się cukier). Podkręć ogień do średniego i gotuj przez kolejne 10-12 minuty, wciąż mieszając, aż dżem stanie się gęsty i lepki.
Smacznego!
Marta
1 Komentarz
Dodaj komentarz
Pomyslec, ze jako dziecko nienawidzilem rabarbaru 🙂