Dżem Rabarbarowo Waniliowy
Przepisy

Dżem Rabarbarowo Waniliowy

Zawsze chciałam przygotować domowy dżem, ale niestety przez długi czas żyłam w błędnym przekonaniu, że jest to bardzo trudne. Ktoś

Zawsze chciałam przygotować domowy dżem, ale niestety przez długi czas żyłam w błędnym przekonaniu, że jest to bardzo trudne. Ktoś mi kiedyś powiedział, że owoce gotować trzeba przez kilka godzin, więc jak dla mnie o te kilka godzin za dłuzo. Ostatnio znalazłam bardzo prosty przepis, a jego wynik okazał się przepyszny. Na pewno lubicie ciasto rabarbarowe, więc zasmakuje Wam i dżem.

Czego będziesz potrzebować:

250g rabarbaru, umytego i pokrojonego

1 kubek cukru

1 łyżka stołowa wanilii

2 łyżki stołowe wody

Połącz wszystkie składniki w garnku i gotuj na małym ogniu przez około 2-4 minuty (aż rozpuści się cukier). Podkręć ogień do średniego i gotuj przez kolejne 10-12 minuty, wciąż mieszając, aż dżem stanie się gęsty i lepki. 

Smacznego!

Marta

1 Komentarz
  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    Pomyslec, ze jako dziecko nienawidzilem rabarbaru 🙂

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie