Odpowiedz
Jajek tu nigdy nie zabraknie, bo uwielbiam je z rana. Jedyna rzeczy, która pozostała, to znalezienie kilku dodatkowych pomysłów na
Jajek tu nigdy nie zabraknie, bo uwielbiam je z rana. Jedyna rzeczy, która pozostała, to znalezienie kilku dodatkowych pomysłów na ich podanie. Fajne rozwiąanie znalazłam w Skin & Salt, zwłaszcza, że za serem również przepadam.
Będziesz potrzebować:
- 2 jajka
- 1 dużą kromkę chleba
- ser cheddar
- łyżka musztardy
- masło
- sól
Usmaż jajecznicę, jajka połóż na chlebie ulokowanym w naczyniu przeznaczonym do pieczenia w piekarniku. Na patelni podgrzej masło i wrzuć ser cheddar pocięty w kostki, dodaj łużkę musztardy. Ser rozpuści się dosyć szybko, nie zapomnij mieszać. Polej serem jajka. Na wierzchu połóż gałąskę tymianku. Piecz w 180ºC przez jakieś 7-10 minut.
Smacznego, Marta
3 komentarze
dziękuję za miły komentarz 🙂
Ależ pyszności! I jaki piękny kolor 🙂
Dodaj komentarz
Uwielbiam to śniadanie 😉