Odpowiedz
Jajek nigdy za wiele, to na pewno. Uwielbiam je w każdej formie i mogłabym jeść codziennie. Spróbuj wersję z pesto,
Jajek nigdy za wiele, to na pewno. Uwielbiam je w każdej formie i mogłabym jeść codziennie. Spróbuj wersję z pesto, a twoje kubki smakowe zwariują.
By je przygotować, ubij jajka z odrobiną śmietany, solą i pieprzem, po czym usmaż na patelni z roztopionym masłem taj jak je lubisz (podobno najlepsza jajecznica powinna buć smażona do chwili, gdy jest jeszcze lekko wodnista, po czym należy wyłączyć palnik i zostawić ją na patelni na kilka minut, aż się zetnie). Ułuż gotowe jajka na toście i podawaj z łyżką pesto na wierzchu. Nie ma nic prostrzego od jajecznicy.
Smacznego!
Przepis z książki: “200 veggie feasts”
1 Komentarz
Dodaj komentarz
Jest błąd ortograficzny. pisze się ‘ułóż’. 🙂