Odpowiedz
Zapraszam na idealne weekendowe śniadanie, kiedy pogoda jest przepiękna, ale mimo wszystko chcemy zjeść coś fajnego. Przygotowanie zajmuje chwilę, kubki
Zapraszam na idealne weekendowe śniadanie, kiedy pogoda jest przepiękna, ale mimo wszystko chcemy zjeść coś fajnego. Przygotowanie zajmuje chwilę, kubki smakowe zwariują, a po chwili możemy wskoczyć już na rower i ruszyć przed siebie. Dzisiaj nie piszę za dużo, ale słońce tak pięknie świeci, a od jutra ponoć tylko 14 stopni. Obiecuję, że z następnym postem napiszę więcej.
Będziesz potrzebować (na 2 porcje):
- 2 kromki chleba
- 4 jajka
- masło
- szczypiorek
- sałata
- rzeżucha
- 4 szprotki
- sól i pieprz
Posmaruj kromki masłem i ułóż na nich sałatę (ja lubię taką z małymi listkami). Usmaż jajecznicę ze szczypiorkiem tak jak lubisz. Ułóż jajka na chlebie, na tym szprotki i dodaj rzeżuchy. Posól i popieprz dla smaku.
Smacznego, Marta
45 komentarzy
Twoje Zdjęcia są Cudowne! Jaki Posiadasz aparat?
-
te robione były Nikonem D300 🙂
Fajne połączenie 🙂
-
dzięŻuję Natalio.
Ciekawe połączenie! I to zdjęcie! Poezja ¦
-
wielkie dzięki, coś podobnego widziałam kiedyś w gazecie itak za mną chodziło.
Oj, to by mi smakowało 🙂
-
🙂
Mmm pięknie podane, Twoje zdjęcia są wyśmienite!
-
ślicznie dziękuję.
Zaskoczyłaś mnie tym polączeniem 🙂
-
w życiu trzeba kombinować, haahah.
Przepyszne takie śniadanko – uwielbiam jajecznice i szprotki mniam mniam 🙂
-
ja również? a razem smakują cudownie.
Cudownie tutaj 🙂
-
dziękuję 🙂
Głupio mi.. ale nigdy nie jadłam szprotekxD
-
spróbuj, fajnie smakują.
takiej kombinacji jeszcze nie próbowałam, a wygląda imponująco:)
-
dziękuję i zapraszam do wypróbowania, zawsze to jajecznica troszkę inaczej.
dałabym się pokroić za taką kanapkę 🙂 wszystkie rzeczy za którymi tęsknie 🙂
-
hahaah, teraz sama chce ci ja zrobić
Droga Marto zawitałam tu dziś pierwszy raz i jestem zachwycona! niesamowite zdjęcia, bardzo fajna atmosfera na blogu:), świetne przepisy! Super fajnie czerpać inspiracje a Twój blog niewątpliwie mi ją daje:) pozdrawiam gorąco
-
dziękuję za miłe słowa i zaprasam 🙂
pomijajac juz ze smak sniadania i pomysl na nie sa wspaniale to az mi szczeka opadla jak zobaczylam zdj. idealna jakosc idealny kadr. caly blog jest kwintesencja idealnego bloga kulinarnego dlatego jestem pod wielkim wrazeniem.chcialabym kiedys dojs do takiego etapu jak Ty 😉
pozdrawiam
-
jest mi niezmiernie miło, że polubiłaś mój blog, zapraszam i bardzo dziękuję za miłe słowa.
Szprotki i jajka, świetne połączenie 😉 i cudowne zdjęcia 😉
-
dzięki Martula 🙂
Czuję tu małą inspirację na moją dzisiejszą kolację ;p.
-
hahaah, mam nadzieję 🙂
nie jadłam szprotek, a przynajmniej nie pamiętam, dawno jeśli już a na jajecznicy apetycznie wyglądają 🙂
-
i pięknie się komponują smakowo, także polecam 🙂
ciekawe połączenie ryby i jajecznicy.. nigdy tak nie jadłam!
i rzeżucha..wieki nie sadziłam 😉
-
rzerzucha zdrowa, więc warto sadzić, a ryba i jajecznica to smaczne połączenie, miło sie zaskoczyłam taką kanapką 🙂
Wygląda przepysznie – jak za czasów dzieciństwa trzeba zasadzić rzeżuchę:)
-
koniecznie 🙂
dodatek szprotek nadaje charakteru, przetestowałam na jajkach na twardo 😉
-
ja też kiedyś jadłam z jajakmi na twarto, dobre połączenia 🙂
Piękne! Uwielbiam Twoje zdjęcia!
-
pięknie dziękuję 🙂
Ale to świetnie wygląda! Ze szprotkami mam takie doświadczenia, że zawsze gdy widzę je w daniu dziwię się myśląc, że nie pasują, a później jestem pozytywnie zaskoczona. Podejrzewam, że tak by było z tą jajecznicą:)
-
myślę, że tak, bo miałam podobne myśli i bardzo pozytywne finalne zaskoczenie.
wiem, to pewnie głupio zabrzmi.. ale przeurocze są te szprotki. 😉
-
hahaha, wcale nie dziwnie, tylko uroczo 🙂
Dodaj komentarz
🙂 dziękuję za przemiły komentarz.