Kiedy myślę o naleśnikach, czuję w buzi truskawki, biały ser i syrop klonowy. Ale podobno wersja nie słodka jest również
Kiedy myślę o naleśnikach, czuję w buzi truskawki, biały ser i syrop klonowy. Ale podobno wersja nie słodka jest również możliwa…
Postanowiłam sprawdzić pogłoski i nie żałuję. Naleśniki z szynką, pesto, cebulą i jajkiem wspaniale rozpoczęły mój dzień. Wiecie co jest w tym wszystkim najlepsze? Śniadanie to dopiero początek dnia, założę się, że reszta będzie równie przyjemna.
Do zrobienia 4 potrzebujesz:
4 naleśniki
szynka, prosciutto lub jakąkolwiek wędlinę lubisz
pesto
4 jajka
sól
cebula
pietruszka
Rozgrzej piekarnik do 175°C. Naleśniki usmażyć możesz poprzedniego wieczoru i zostawić na noc w lodówce, co zdecydowanie przyspieszy poranne przygotowania. Połóż naleśniki na tacy przykrytej papierem do pieczenia. Na środku każdego ułóż pesto, szynkę, smażoną cebulkę i wbij jajko. Posyp wszystko solą i częścią pietruszki i zagnij boki naokoło jajka.
Piecz przez około 10-12 minut, aż białko się zetnie. Po wyjęciu z piekarnika posyp pozostałą pietruszką i twoje śniadanie jest gotowe. Smacznego!
Source: Food For My Family