Odpowiedz
Oficjalnie wybrałam moją kanapkę tygodnia. Jest całkowicie inna od tych, które zazwyczaj przygotowuję. To jak obiad pomiędzy kromkami chleba. Będziesz
Oficjalnie wybrałam moją kanapkę tygodnia. Jest całkowicie inna od tych, które zazwyczaj przygotowuję. To jak obiad pomiędzy kromkami chleba.
Będziesz potrzebować
Na sos:
- 1 kubek majonezu
- ½ kubka keczapu
- szczypta papryki w proszku
- 1 łyżeczka chrzanu
- 3 łyżka stołowa startej cebuli
- 1 łyżeczka sosu Worcestershire
- ½ łyżeczki nasion selera
- sól i pieprz
Na kanapkę:
- kromki chleba
- ser szwajcarski
- kapusta kiszona, odsączona
- cienkie plasterki wędliny
- miękkie masło
By przygotować sos zmieszaj w misce wszystkie składniki i gotowe. Równie prosto przygotowuje się kanapkę. Posmaruj jedną stronę każdej kromki chleba sosem, połóż na nich ser, po czym na jednej ułóż wędlinę i kapustę. Złącz kromki, po czym posmaruj górę i dół kanapki rozmiękczonym masłem. Połóż kanapkę na rozgrzanej patelni i podsmaż obie strony na małym ogniu. Możesz przykryć patelnię, żeby ser się ładnie roztopił.
Smacznego, Marta
Źródło: Lories Mississippi kitchen
2 komentarze
bardzo niebanalna jest ta kanapka i bardzo chciałabym jej spróbowac.
Dodaj komentarz
Polecam, kapusta idealnie wpasowała się w kompozycję smakową 🙂