Odpowiedz
Słońce świeci, dużo się dzieje. Przyjaciele, miłość, szczęście i dużo jedzenia. Codziennie staramy się przygotować coś pysznego, z tym, że
Słońce świeci, dużo się dzieje. Przyjaciele, miłość, szczęście i dużo jedzenia. Codziennie staramy się przygotować coś pysznego, z tym, że nie zawsze coś nowego. To tylko dowód na to, że to, co przyrządzaliśmy wcześniej jest pyszne. Dziś jednak powstały w naszej kuchni wyjątkowe kanapki.
Będziesz potrzebować:
- ¾ kubka suszonych pomidorów w oleju odsączonych i pokrojonych
- 1 kubek czarnych oliwek Kalamata, pokrojonych
- 1 ząbek czosnku, posiekany
- ¼ kubka kapar
- ¼ łyżeczki oregano
- 1/8 łyżeczki pieprzu
- chleb
- oliwa z oliwek
- ser kozi
- 2 łyżki stołowe mleka
Rozgrzej piekarnik do 400°C.
W małej miseczce połącz pomidory, oliwki, kapary, czosnek, oregano i pieprz. W drugiej zmieszaj ser kozi z mlekiem. Pokrój chleb, posmaruj go oliwą z oliwek i piecz przez jakieś 8 minut, aż ładnie się zarumieni i stanie się chrupiący.
Posmaruj chleb serem i nałóż mieszankę pomidorowo oliwkową. Możesz kanapkę pokropić oliwą z oliwek.
Smacznego, Marta
5 komentarzy
-
Ups, 200, tłumaczyłam z Fahrenheit 😀 dzikuję!
-
Robisz przepiękne zdjęcia. I przepisy są super – mam zamiar wszystkie wypróbować 😛
Mogłabyś mi powiedzieć jakiego aparatu używasz?-
To było robione jeszcze Nikonem d300, obecnie używam Canon 5d mark iii 🙂 Dziękuję za komplement 🙂
-
-
Ser kozi, oliwki? Coś dla mnie. Oliwki mogę jeść same z największą przyjemnością. To musiało być pyszne śniadanie. 😉
Dodaj komentarz
400 stopni? 🙂