Kanapka z Kozim Serem, Suszony...
Przepisy

Kanapka z Kozim Serem, Suszonymi Pomidorami i Oliwkami

Słońce świeci, dużo się dzieje. Przyjaciele, miłość, szczęście i dużo jedzenia. Codziennie staramy się przygotować coś pysznego, z tym, że

Słońce świeci, dużo się dzieje. Przyjaciele, miłość, szczęście i dużo jedzenia. Codziennie staramy się przygotować coś pysznego, z tym, że nie zawsze coś nowego. To tylko dowód na to, że to, co przyrządzaliśmy wcześniej jest pyszne. Dziś jednak powstały w naszej kuchni wyjątkowe kanapki.

Będziesz potrzebować:

  • ¾ kubka suszonych pomidorów w oleju odsączonych i pokrojonych
  • 1 kubek czarnych oliwek Kalamata, pokrojonych
  • 1 ząbek czosnku, posiekany
  • ¼ kubka kapar
  • ¼ łyżeczki oregano
  • 1/8 łyżeczki pieprzu
  • chleb
  • oliwa z oliwek
  • ser kozi
  • 2 łyżki stołowe mleka

Rozgrzej piekarnik do 400°C. 

W małej miseczce połącz pomidory, oliwki, kapary, czosnek, oregano i pieprz.  W drugiej zmieszaj ser kozi z mlekiem. Pokrój chleb, posmaruj go oliwą z oliwek i piecz przez jakieś 8 minut, aż ładnie się zarumieni i stanie się chrupiący.

Posmaruj chleb serem i nałóż mieszankę pomidorowo oliwkową. Możesz kanapkę pokropić oliwą z oliwek.

Smacznego, Marta

5 komentarzy
  • 400 stopni? 🙂

    • What should I eat for breakfas Odpowiedz

      Ups, 200, tłumaczyłam z Fahrenheit 😀 dzikuję!

      • Robisz przepiękne zdjęcia. I przepisy są super – mam zamiar wszystkie wypróbować 😛
        Mogłabyś mi powiedzieć jakiego aparatu używasz?

        • What should I eat for breakfas Odpowiedz

          To było robione jeszcze Nikonem d300, obecnie używam Canon 5d mark iii 🙂 Dziękuję za komplement 🙂

  • Ser kozi, oliwki? Coś dla mnie. Oliwki mogę jeść same z największą przyjemnością. To musiało być pyszne śniadanie. 😉

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie