Odpowiedz
Jest wiele powodów dla których uwielbiam prowadzić bloga. Sprzyja to eksperymentowaniu z jedzeniem oraz sprawia, że ciągle się uczę. Mój brzuch
Jest wiele powodów dla których uwielbiam prowadzić bloga. Sprzyja to eksperymentowaniu z jedzeniem oraz sprawia, że ciągle się uczę. Mój brzuch mnie kocha, partner uwielbia, a dla mnie to satysfakcja, że z kilku składników można stworzyć coś niezwykłego. Ale najważniejsi są ludzie, których spotykam na drodze właśnie dzięki blogowi, którzy czasem dzielą się ze mną swoją wiedzą. Tak dowiedziałam się o opcji kaszy jaglanej na śniadanie. Próbowaliście? Jeśli nie, to do dzieła, bo jest pysznie. Możecie ugotować ją na wodzie lub mleku lub mleku kokosowym lub ich miksie. Opcji jest wiele. Dzisiaj zrobiłam coś prostego i na szybko, ale eksperyment dopiero się zaczął… 😉
Potrzebujesz:
- 1 szklanka kaszy jaglanej
- 1 szklanka wody
- 1 szklanka mleka kokosowego
- owoce
- waniliowy jogurt sojowy
- orzechy
Wsyp kaszę do garnka i zalej wodą oraz mlekiem kokosowym. Doprowadź do zagotowania i gotuj przez 10 minut na dużym ogniu, poczym odstaw na bok z przykrywką na jakiś 10 minut.
Podawaj z owocami, orzechami i jogurtem sojowym.
Smacznego, Marta
5 komentarzy
Wow nigdy nie slyszalam o takim sniadaniu ale wyglada to zachecajaco! 🙂
na dużym ogniu przez 10 minut?? zacząłem robić tak jak w opisie i momentalnie kasza zaczęła się przypalać
-
Ja tak gotowałam już kilka razy i nic się nie przypaliło. Ale może dlatego bo mam kuchenkę na prąd i płyta nie ma takiej siły. Mogę się spytać jaką ty masz kuchenkę? Przepraszam za wprowadzenie w błąd.
kaszę jaglaną na śniadanie bardzo lubię, a w zasadzie to moja ulubiona kasza! na mleku kokosowym tym bardziej musiała smakować obłędnie 🙂
Dodaj komentarz
Wygląda przepysznie!
Bardzo lubię kaszę jaglaną, ale jeszcze żadna słodka wersja nie przypadła mi do smaku;) Z mlekiem kokosowym nie próbowałam, więc jest nadzieja:)
Gratuluję pierwszego chleba na zakwasie!:)