Kubeczki z Pankejków z Jajkie...
Przepisy

Kubeczki z Pankejków z Jajkiem i Bekonem

Śniadaniowaliśmy już z jajkami w chlebowym koszyku i pokochaliśmy je, jedliśmy pankejki z syropem klonowym i bekonem i to również

Śniadaniowaliśmy już z jajkami w chlebowym koszyku i pokochaliśmy je, jedliśmy pankejki z syropem klonowym i bekonem i to również uwielbiamy, więc przyszedł czas żeby wszystko zmieszać i przyrządzić kolejną pychotkę.

Będziesz potrzebować:

12 pasków bekonu

6 jajek

ciasto do pankejków (przepis tutaj)

Natłuść tacę na sześć mafinów, po czym na dno każdej przegrody wlej cienką warstwę ciasta do pankejków (około 0.5 cm). Nagrzej piekarnik do 175°C  i piecz pankejki przez około 3-4 minuty, do czasu, aż ciasto jest prawie całkowicie upieczone.

Upiecz paski bekonu, tak żeby były w połowie upieczone (około 5-6 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C). Następnie ułóż po dwa plastry bekonu naokoło każdego wgłębienia w mafinowej tacy, po czym wbij po jednym jajku. Postaraj się wyjąć trochę białka, żeby przyspieszyć proces pieczenia.

Smacznego,

Marta

Źródło: Kirbie’s cravings.

1 Komentarz
  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    Kolejny dowod na to, ze bekon pasuje do pankejkow. Swoja droga moja milosc do nadmiernych ilosci syropu klonowego rosnie! 🙂

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie