Odpowiedz
Śniadaniowaliśmy już z jajkami w chlebowym koszyku i pokochaliśmy je, jedliśmy pankejki z syropem klonowym i bekonem i to również
Śniadaniowaliśmy już z jajkami w chlebowym koszyku i pokochaliśmy je, jedliśmy pankejki z syropem klonowym i bekonem i to również uwielbiamy, więc przyszedł czas żeby wszystko zmieszać i przyrządzić kolejną pychotkę.
Będziesz potrzebować:
12 pasków bekonu
6 jajek
ciasto do pankejków (przepis tutaj)
Natłuść tacę na sześć mafinów, po czym na dno każdej przegrody wlej cienką warstwę ciasta do pankejków (około 0.5 cm). Nagrzej piekarnik do 175°C i piecz pankejki przez około 3-4 minuty, do czasu, aż ciasto jest prawie całkowicie upieczone.
Upiecz paski bekonu, tak żeby były w połowie upieczone (około 5-6 minut w piekarniku nagrzanym do 175°C). Następnie ułóż po dwa plastry bekonu naokoło każdego wgłębienia w mafinowej tacy, po czym wbij po jednym jajku. Postaraj się wyjąć trochę białka, żeby przyspieszyć proces pieczenia.
Smacznego,
Marta
Źródło: Kirbie’s cravings.
1 Komentarz
Dodaj komentarz
Kolejny dowod na to, ze bekon pasuje do pankejkow. Swoja droga moja milosc do nadmiernych ilosci syropu klonowego rosnie! 🙂