Poszliśmy wczoraj do tej uroczej kafejki w Westerpark, gdzie zjadłam najsmaczniejszy quiche na świecie. Dlatego chciałam odtworzyć podobny smack przy
Poszliśmy wczoraj do tej uroczej kafejki w Westerpark, gdzie zjadłam najsmaczniejszy quiche na świecie. Dlatego chciałam odtworzyć podobny smack przy dzisiejszym śniadaniu. Wiecie jak to jest, czasem spróbujecie czegoś tak dobrego, że moglibyście jeść to codziennie 😉
Składniki:
4 kromki białego chleba
olej z oliwy
2 jajka
śmietana 10%
sól i pieprz
gałka muszkatołowa
kilka garści świeżego szpinaku
1 mała cebula, posiekana
½ kubek pieczarek
6 kawałków pieczonego bekonu
1 kubek startego żółtego sera
pietruszka
Preheat oven to 200°C. Fry onion and mushrooms on a medium heat on one spoon of oil, until soft. Then add the spinach and set on a side.
Oil the muffin tin with a nice layer of oil so it will be easy to separate quiche from it. Cut out bread rings in about the same size as the bottom of the muffin’s tin (I used glass to do so) and press it to the bottom of holes. Divide the champignon mixture between six cups, add shredded cheese, bacon and parsley.
In a blender mix 2 eggs and one cup of cream with grated nutmeg, salt and pepper. Pour the mixture over the cups so you will fill them. Bake for around 20 minutes. Enjoy!
Źródło: Baked bree