Odpowiedz
Pan con tomate to jeden z przepisów, który jest niemalże zbyt prosty, by o nim wspominać. Ale z drugiej strony
Pan con tomate to jeden z przepisów, który jest niemalże zbyt prosty, by o nim wspominać. Ale z drugiej strony nie taki oczywisty, więc może jeszcze nie próbowaliście. Jedno jest pewne, to jedno z popularniejszych śniadań hiszpańskich i jest smaczne. Do tej pory jadałam kanapki z pokrojonym pomidorem i masłem, ale ta wersja przekonała mnie do siebie.
No właśnie, plany były wielkie, miałam odkrywać ciekawe hiszpańskie smaki podawane o poranku, ale okazuje się, że nie jest to takie proste. Kogokolwiek pytam, nie wie co się rano je. Być może jest ich wiele, ale ja o nich jeszcze nie słyszałam. Co innego tapas, tutaj wyboru do koloru. Więc być może muszę zacząć jeść je do porannej kawy…
Potrzebujesz:
- bagietka
- oliwa
- dojrzałe pomidory
- sól
Przekrój bagietkę w pół, przytostuj, polej oliwą, po czy przykryj startym na tarce pomidorem. Posól dla smaku.
Smacznego, Marta
6 komentarzy
-
Wow, to faktycznie dużo 🙂 teraz musisz być już specjalistką w temacie 🙂
-
Nie powiem, że nie 😉
-
na sniadanie je sie croissant ala plancha, tortilla de patatas,tortilla francesa, bocadillos con lomo, b. con queso etc, tostadas con marmelada, tostadas con aceite virgen con sal. a jak kto lubi to kakao z ciastkami tez sie je.
Latem zapachniało… 🙂
ale pysznosci ;D
Dodaj komentarz
Moje absolutnie najulubieńsze śniadanie 🙂 aczkolwiek po 4 miesiącach jedzenia go 5 razy w tygodniu przeszkadzała mi nawet za chrupiąca bagietka