Pan Con Tomate
Przepisy

Pan Con Tomate

Pan con tomate to jeden z przepisów, który jest niemalże zbyt prosty, by o nim wspominać. Ale z drugiej strony

Pan con tomate to jeden z przepisów, który jest niemalże zbyt prosty, by o nim wspominać. Ale z drugiej strony nie taki oczywisty, więc może jeszcze nie próbowaliście. Jedno jest pewne, to jedno z popularniejszych śniadań hiszpańskich i jest smaczne. Do tej pory jadałam kanapki z pokrojonym pomidorem i masłem, ale ta wersja przekonała mnie do siebie.

No właśnie, plany były wielkie, miałam odkrywać ciekawe hiszpańskie smaki podawane o poranku, ale okazuje się, że nie jest to takie proste. Kogokolwiek pytam, nie wie co się rano je. Być może jest ich wiele, ale ja o nich jeszcze nie słyszałam. Co innego tapas, tutaj wyboru do koloru. Więc być może muszę zacząć jeść je do porannej kawy…

Potrzebujesz:

  • bagietka
  • oliwa
  • dojrzałe pomidory
  • sól

Przekrój bagietkę w pół, przytostuj, polej oliwą, po czy przykryj startym na tarce pomidorem. Posól dla smaku.

Smacznego, Marta

6 komentarzy
  • Moje absolutnie najulubieńsze śniadanie 🙂 aczkolwiek po 4 miesiącach jedzenia go 5 razy w tygodniu przeszkadzała mi nawet za chrupiąca bagietka

    • What should I eat for breakfas Odpowiedz

      Wow, to faktycznie dużo 🙂 teraz musisz być już specjalistką w temacie 🙂

      • Nie powiem, że nie 😉

  • na sniadanie je sie croissant ala plancha, tortilla de patatas,tortilla francesa, bocadillos con lomo, b. con queso etc, tostadas con marmelada, tostadas con aceite virgen con sal. a jak kto lubi to kakao z ciastkami tez sie je.

  • Latem zapachniało… 🙂

  • ale pysznosci ;D

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie