Pankejki z Bekonem i Syropem K...
Przepisy

Pankejki z Bekonem i Syropem Klonowym

Zrobiłam pankejki! Brzmi jak nic specjalnego, ale odkąd wychowałam się na naleśnikach, jest czymś wyjątkowym dla mnie. Zrobiłam je już

Zrobiłam pankejki! Brzmi jak nic specjalnego, ale odkąd wychowałam się na naleśnikach, jest czymś wyjątkowym dla mnie. Zrobiłam je już kilka razy, ale nigdy nie były tak pyszne i puszyste. A wszystko zawdzięczam prostemu przepisowi z bloga This Homemade Life. Przygotowanie ciasta zajmie ci przysłowiowe 5 minut, więc jest to zbyt proste, by nie spróbować.

Będziesz potrzebować:

1 kubek mąki

1 łyżka stołowa proszku do pieczenia

szczypta soli

1 kubek mleka

2 łyżki stołowe roztopionego masła

3 łyżki stołowe syropu klonowego

Połącz wszystkie suche i mokre składniki w oddzielnych miskach, po czym zmieszaj zawartość obu misek. Smaż na dużej patelni, z tej ilości ciasta powinieneś otrzymać około 8 niewielkich pankejków – wystarczająco dla jednej głodnej osoby lub pary.

Moje pankejki postanowiłam zjeść z bekonem i syropem klonowym i daje słowo, połączenie jest wyśmienite. Smacznego! 

Zostaw komentarz


Dziękujemy za Twój komentarz
Ostatnio na Instagramie
Ostatnio na Instagramie