Odpowiedz
Truskawki powoli znikają ze sklepów, dlatego staram się wydobyć z nich tyle smaku ile się uda. Dzisiaj zaserwowałam je wraz
Truskawki powoli znikają ze sklepów, dlatego staram się wydobyć z nich tyle smaku ile się uda. Dzisiaj zaserwowałam je wraz z pannacotta, na dobry początek weekendu.
Będziesz potrzebować (na 2):
- ½ kubka gęstej śmietany
- 1 kubek mleka
- 1g żelatyny
- 1 łyżka stołowa cukru
- 4 herbatniki, pokruszone
- pistacje, obrane i pokrojone
- truskawki, pokrojone
- miód
W garnuszku zmieszaj śmietane, mleko, żelatyne oraz cukier i doprowadź do gotowania na średnim ogniu. Przelej mieszankę do szklanek, pozostaw do wystygnięcia, po czym przełóż do lodówki.
Przed serwowaniem polej miodem, pokrusz herbatniki, przykryj truskawkami, posyp pistacjami i polej na wierzch odrobiną miodu.
Smacznego, Marta
Źródło: Enatasa everyday
1 Komentarz
Dodaj komentarz
Biorę w całości. Pycha ^^