Pannacotta z Truskawkami
Przepisy

Pannacotta z Truskawkami

Truskawki powoli znikają ze sklepów, dlatego staram się wydobyć z nich tyle smaku ile się uda. Dzisiaj zaserwowałam je wraz

Truskawki powoli znikają ze sklepów, dlatego staram się wydobyć z nich tyle smaku ile się uda. Dzisiaj zaserwowałam je wraz z pannacotta, na dobry początek weekendu.

Będziesz potrzebować (na 2):

  • ½ kubka gęstej śmietany
  • 1 kubek mleka
  • 1g żelatyny
  • 1 łyżka stołowa cukru
  • 4 herbatniki, pokruszone
  • pistacje, obrane i pokrojone
  • truskawki, pokrojone
  • miód

W garnuszku zmieszaj śmietane, mleko, żelatyne oraz cukier i doprowadź do gotowania na średnim ogniu. Przelej mieszankę do szklanek, pozostaw do wystygnięcia, po czym przełóż do lodówki.

Przed serwowaniem polej miodem, pokrusz herbatniki, przykryj truskawkami, posyp pistacjami i polej na wierzch odrobiną miodu.

Smacznego, Marta

Źródło: Enatasa everyday

1 Komentarz
  • Biorę w całości. Pycha ^^

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie