Odpowiedz
Wspomnienie z przeszłości, z tych szalonych imprez organizowanych przez rodziców, kiedy to cały stół był zastawiony pysznościami, gościły tam śledzie,
Wspomnienie z przeszłości, z tych szalonych imprez organizowanych przez rodziców, kiedy to cały stół był zastawiony pysznościami, gościły tam śledzie, różnego rodzaju sałatki, jajka we wszelakiej postaci. Jako mały brzdąc nie byłam dopuszczana do stołu i do zabawy, ale w trakcie przygotowań zawsze udało się coś podwędzić. Pasta jajeczna od zawsze jest dla mnie wyjątkowym daniem, idealnym na śniadanie, oraz sprawia, że czuję się jak w domu.
Będziesz potrzebować:
- 4 jajka
- 1 mała cebula
- 1 mały pęczek szczypiorku
- 2 łyżki stołowe majonezu
- sól, pieprz
Ugotuj jajka na twardo (ponad 7 minut) i pokrój je w kosteczkę. Cebulę i szczypiorek drobno posiekaj. Do całości dodaj majonez, posól i popieprz do smaku i wszystko wymieszaj.
Smacznego, Marta
1 Komentarz
Dodaj komentarz
klasyczna i pyszna:) nawr moja corka zajadala:)