Odpowiedz
Oficjalnie rozpoczynam projekt “coś do posmarowania”, a co za tym idzie, przez kolejne 7 dni jeść będziemy pasty, które nałożyć
Oficjalnie rozpoczynam projekt “coś do posmarowania”, a co za tym idzie, przez kolejne 7 dni jeść będziemy pasty, które nałożyć można na chleb, lub na przykład połączyć z makaronem (dzisiejsza pasta świetnie się do tego nada). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wszelkie wskazówki mile widziane! 🙂 Dzisiaj prezentujemy pastę z tuńczyka, czyli moją ulubioną.
Będziesz potrzebować:
- 1 puszka tuńczyka w oleju, odsączona
- 1 jajko, ugotowane na twardo
- 1 ogórek kiszony
- szczypiorek
- 3 łyżki stołowe majonezu
- pieprz i sól
Odsącz tuńczyka z oleju i rozdrobnij w misce. Dodaj jajko i ogórka pokrojone w kosteczkę, szczypiorek oraz majonez. Wyszmieszaj wszystkie składniki,po czym przełóż do blendera, doprawiając solą i pieprzem. Zmiksuj wszystko, aż utworzy się pasta.
Smacznego, Marta
2 komentarze
A u mnie pasta wyszła zielona 🙂 pewnie za sprawą zbyt dużej ilości szczypiorku… Niezależnie od koloru bardzo mi smakuje!
Dodaj komentarz
Kasiu, szczypiorku nigdy nie za dużo 😉 cieszę się, że smakowało.