Pasta z Tuńczyka
Przepisy

Pasta z Tuńczyka

Oficjalnie rozpoczynam projekt “coś do posmarowania”, a co za tym idzie, przez kolejne 7 dni jeść będziemy pasty, które nałożyć

Oficjalnie rozpoczynam projekt “coś do posmarowania”, a co za tym idzie, przez kolejne 7 dni jeść będziemy pasty, które nałożyć można na chleb, lub na przykład połączyć z makaronem (dzisiejsza pasta świetnie się do tego nada). Zobaczymy co z tego wyjdzie. Wszelkie wskazówki mile widziane! 🙂 Dzisiaj prezentujemy pastę z tuńczyka, czyli moją ulubioną.

Będziesz potrzebować:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju, odsączona
  • 1 jajko, ugotowane na twardo
  • 1 ogórek kiszony
  • szczypiorek
  • 3 łyżki stołowe majonezu
  • pieprz i sól

Odsącz tuńczyka z oleju i rozdrobnij w misce. Dodaj jajko i ogórka pokrojone w kosteczkę, szczypiorek oraz majonez. Wyszmieszaj wszystkie składniki,po czym przełóż do blendera, doprawiając solą i pieprzem. Zmiksuj wszystko, aż utworzy się pasta.

Smacznego, Marta

2 komentarze
  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    Kasiu, szczypiorku nigdy nie za dużo 😉 cieszę się, że smakowało.

  • A u mnie pasta wyszła zielona 🙂 pewnie za sprawą zbyt dużej ilości szczypiorku… Niezależnie od koloru bardzo mi smakuje!

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie