Odpowiedz
Uwielbiam jajka i wszystko, co je zawiera, dlatego też przyszedł czas na śniadanie z jajkami. Mogłabym zrobić sadzone, gotowane czy
Uwielbiam jajka i wszystko, co je zawiera, dlatego też przyszedł czas na śniadanie z jajkami. Mogłabym zrobić sadzone, gotowane czy w koszulkach, ale dzisiaj postawiłam na pieczone. Pomysł okazał się trafny, bo Tomasz niemalże wylizał miskę. Spróbuj koniecznie, bo przepis nie jest skomplikowany i daje Ci czas na prysznic (15-20 minut pieczenie) plus jest przepyszny. Czas na coś nieco innego o poranku.
Będziesz potrzebować:
1 jajko
parmezan
2 plastry szynki
2 łyżka gęstej śmietany
sól i pieprz
odrobina masła
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Posmaruj niewielkich rozmiarów naczynie do pieczenia masłem, po czym ułóż na dnie plasterki szynki, posyp je parmezanem, dodaj gęstą śmietanę i wbij na to jack. Posyp wszystko solą i pieprzem, po czym piecz przez 15-20 minut, aż białko się zetnie. Podawaj z tostem lub bez, jakkolwiek Ci odpowiada. Smacznego!
1 Komentarz
Dodaj komentarz
Smaczniusie choć malusie. Dobrze smakuje też z żółtym serem.