Odpowiedz
W miniony weekend mieliśmy gości, więc komputer poszedł w odstawkę. Nie spędziłam również zbyt dużo czasu w kuchni, bo nasi
W miniony weekend mieliśmy gości, więc komputer poszedł w odstawkę. Nie spędziłam również zbyt dużo czasu w kuchni, bo nasi uroczy goście postanowili ją przejąć na czas swojego pobytu. Dzięki temu mięliśmy przyjemność spróbować wspaniałej indyjskiej kuchni, lessy z mango oraz owsianych placuszków z tuńczykiem. Zwłaszcza danie śniadaniowe było tak pyszne, że nie mogłam zostawić tego tylko dla siebie. Poniżej przepis Agaty, który przeistoczy się w wersję słodką, jeśli tuńczyka zamienisz na ser biały.
PS. Chyba zorganizuję małą akcję pt. odwiedź nas i ugotuj coś znacznego 😉
Będziesz potrzebować:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym
- 2 jajka
- 4 łyżki płatków owsianych
- pieprz
- 1 cebulka
- 1 łyżeczka musztardy
- olej do smażenia
Odcedź tuńczyka z zalewy, dodaj jajka oraz pozostałe składniki, po czym dokładnie wszystko wymieszaj. Rozgrzej patelnię, pokrop olejem i zacznij formować na powierzchni małe placuszki. Kiedy osiągniesz złoto brązowy kolor,przerzuć na drugą stronę. Smakują wyśmienicie z jogurtem, pomidorami oraz pietruszką.
Smacznego, Marta
4 komentarze
-
Bardzo się cieszę 🙂
ile łyżek tych płatków?
-
4 🙂
Dodaj komentarz
Marto, placuszki są bardzo dobre. Dzięki za przepis!