Odpowiedz
Kiedy byłam mała, moja babcia robiła je dosyć często, może dlatego, bo wciąż ją o nie prosiłam 😉 Racuchy zawsze
Kiedy byłam mała, moja babcia robiła je dosyć często, może dlatego, bo wciąż ją o nie prosiłam 😉 Racuchy zawsze przypominają mi o domu i beztroskich czasach, kiedy dostawałam je na talerzu, posypane cukrem pudrem. Nadal je jem, nadal uwielbiam, tylko muszę troche bardziej się postarać, żeby je mieć, hahaha. Najfajniejsze, że w środku każdego placka jest talarek jabłka i tylko cienka otoczka ciasta, także nie jest to wysoko kaloryczne śniadanie.
Czego będziesz potrzebować:
1 kubek mąki
½ kubka mleka
½ kubka gazowanej wody
1 jajko
szczypta soli
cukier puder
kilka jabłek
oliwa do smażenia
Przygotowanie jest wprost banalne. Wymieszaj wszystkie składniki w misce, potnij jabłka w talarki, wrzuć je do ciasta, przełóż je na rozgrzaną patelnię i usmaż. Nie może być prościej.
Pysznie smakują z cukrem pudrem, dżemem czy śmietaną. Smacznego!
1 Komentarz
Dodaj komentarz
rzeczywiscie bardzo smaczne:) tyle nowosci od ostatniego wejscia …..