Racuchy
Przepisy

Racuchy

Kiedy byłam mała, moja babcia robiła je dosyć często, może dlatego, bo wciąż ją o nie prosiłam 😉 Racuchy zawsze

Kiedy byłam mała, moja babcia robiła je dosyć często, może dlatego, bo wciąż ją o nie prosiłam 😉 Racuchy zawsze przypominają mi o domu i beztroskich czasach, kiedy dostawałam je na talerzu, posypane cukrem pudrem. Nadal je jem, nadal uwielbiam, tylko muszę troche bardziej się postarać, żeby je mieć, hahaha. Najfajniejsze, że w środku każdego placka jest talarek jabłka i tylko cienka otoczka ciasta, także nie jest to wysoko kaloryczne śniadanie.

Czego będziesz potrzebować:

1 kubek mąki

½ kubka mleka

½ kubka gazowanej wody

1 jajko

szczypta soli

cukier puder

kilka jabłek

oliwa do smażenia

Przygotowanie jest wprost banalne. Wymieszaj wszystkie składniki w misce, potnij jabłka w talarki, wrzuć je do ciasta, przełóż je na rozgrzaną patelnię i usmaż. Nie może być prościej. 

Pysznie smakują z cukrem pudrem, dżemem czy śmietaną. Smacznego!

1 Komentarz
  • rzeczywiscie bardzo smaczne:) tyle nowosci od ostatniego wejscia …..

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie