Piątkowe śniadanie jest rodzajem przygotowania do weekendu, dlatego też powinno ono być proste w przygotowaniu, szybkie i zdrowe. Najlepszym rozwiązaniem
Piątkowe śniadanie jest rodzajem przygotowania do weekendu, dlatego też powinno ono być proste w przygotowaniu, szybkie i zdrowe. Najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobić je już w czwartkowy wieczór, by w piątek jedynie wyciągnąć z lodówki i rozkoszować się.
Nasz przekładaniec jest świetnym przepisem, który znalazłam na stronie Simple Bites. Jest proste w przygotowaniu nawet bez przepisu, ale cóż, mimo wszystko go podam.
Na dwie porcje potrzebujesz:
- ½ kubka owoców (świeżych lub rozmrożonych), ja wybrałam borówki
- 1 łyżka stołowa syropu klonowego lub miodu
- 1 kubek serka wiejskiego
- ½ kubka jogurty (naturalnego lub waniliowego)
- ½ kubka granoli
Wymieszaj owoce z syropem klonowym i odłóż na book. W oddzielnym naczyniu zmieszaj jogurt z serkiem wiejskim i rozłóż powstałą masę do dwóch szklanek/słoików. Nałóż na to owoce (nie zapomnij wlać pysznego naturalnego soku zgromadzonego na dnie miski), posyp granolą i gotowe.
A nie mówiłam – szybkie i smaczne! Możesz zjeść je od razu lub przechowywać w lodówce około tygodnia. Smacznego!