Skórki Od Chleba Zapiekane z ...
Przepisy

Skórki Od Chleba Zapiekane z Ziołami

Dwa dni temu zrobiłam zrolowane tosty francuskie i ostały mi się skórki od chleba. Początkowo chciałam poczęstować nimi ptaki, ale

Dwa dni temu zrobiłam zrolowane tosty francuskie i ostały mi się skórki od chleba. Początkowo chciałam poczęstować nimi ptaki, ale po wykładzie ze strony znajomej, że ptak zaczną się czuć zbyt komfortowo w mieście i przestaną migrować, postanowiłam sama je zjeść. Od jakiegoś czasu na parapecie rosną zioła, więc zarwałam garść, poszatkowałam, dodałam do tego samego miksu z jajkiem, jakiego użyłam do tostów francuskich i stworzyłam cudo idealne do jajka ugotowanego na miękko.

Potrzebujesz:

  • 1 jajko
  • ¼ szklanki mleka
  • ¼ szklanki gęstego jogurtu (np greckiego)
  • miks świeżych ziół (szałwia, bazylia, tymianek, szczypiorek)
  • skórki z chleba

W misce zmieszaj jajko, mleko i jogurt, dodaj poszatkowane zioła. 

Rozgrzej piekarnik do 175*C. Kolejno maczaj skórki w miksie, po czym układaj na tacy do pieczenia pokrytej papierem. Piecz przez około 15 minut.

Smacznego, Marta

28 komentarzy
  • Świetny pomysł!Co do ptaków koleżanka jest w błędzie. Ptaków nie powinno się karmić chlebem bo jest dla nich trujący i bardzo im szkodzi.pozdrawiam

    • What should I eat for breakfas Odpowiedz

      Dziękuję 🙂 A koleżanka nie do końca jest w błędzie, bo dokarmiane ptaki faktycznie przestają migrować z miast na południe 🙂

  • To się nazywa pomysł ^^

  • dobra decyzja 🙂

  • smakiempisany.blogspot.com Odpowiedz

    mmm 😉 uwielbiam też takie paski z pity podpieczone z ziołami

  • old-white-table.blogspot.com Odpowiedz

    to tak proste, że aż genialne w swojej prostocie 🙂

  • Twoje kreatywność w kwestii dań powala mnie na łopatki. 🙂

  • fit-and-sexy.blogspot.com Odpowiedz

    Wyglądają bardzo apetycznie. W sam raz jako przekąska na imprezę 🙂

  • Genialny pomysł. Nie dość, że nie wyrzuca się jedzenia, to jeszcze tworzy się ze szczątków coś pysznego i pięknie wyglądającego 🙂

  • Pomysł wręcz genialny! kradnę 🙂

  • Łał! Świetny pomysł 😀

  • Karola z piekielniedobre Odpowiedz

    sama po prostu UWIELBIAM zajadać jajka na miękko ze skórką od chleba, ale nigdy jeszcze nie przyszło mi do głowy, żeby jakoś odczarować ten kawałek chleba. Dzięki za super inspirację! 🙂

  • Dlaczego moja mama nie wpadła na to gdy byłam dzieckiem..
    Oprócz utylizacji podczas śniadania, wyglądają na dobry dodatek do wieczornego piwa 😉

  • swiatjagodowy.blogspot.com Odpowiedz

    nic się nie zmarnuje 🙂

  • Genialny pomysł!:)

  • rewelacyjna przekąska 🙂 pomysłowa z Ciebie babka 🙂

  • No bardzo przyzwoite skórki!:)

  • Świetny pomysł musiały rewelacyjnie smakować :))

  • Oj jaki super pomysl! Jak pomysle ile to skorek wyrzucilam po moich dzieciach… a tu takie cudo mozna z nich wyczarowac…:)

  • Ale ekonomia! Marta, ten pomysł jest doskonały! 🙂

  • Jesteś niesamowita! Czy ja się powtarzam?? 🙂

  • No genialny pomysł! Kupuję w ciemno!

  • Tak proste a tak piękne. Uwielbiam takie przekąski. I pomyśleć , że jako dziecko wyjadałam jedynie środki z chleba:) Anita z AZgotuj!

  • Świetny pomysł na wykorzystanie “resztek”, które w Twoim wydaniu okazują się być po prostu świetną przekąską.
    Zamiast po chipsy od dziś będziemy sięgać po chlebowe skórki z ziołami wg. Twojego przepisu :)(http://rosemaryandpeach.blo…)

  • Wspaniały pomysł, jestem fanką wszelkiego rodzaju “recyklingowych przepisów” bo też nie lubię marnować jedzenia, a gołębi karmić nie chcę. Podziwiam cudowne zdjęcia tak prostej i wydawałoby się banalnej potrawy!

  • Świetne czyszczenie lodówy! A piękne podanie czyni ze skórek danie wręcz wykwintne;)

  • muffinandmuffins.blogspot.com Odpowiedz

    genialny pomysł 🙂

  • Nie lubię marnować jedzenia, dlatego cenię sobie kreatywne wykorzystanie z pozoru nieprzydatnych produktów w kuchni. To Ci się pięknie udało.
    I masz rację, że ziołowe zapiekane skórki pasują idealnie do jajka na miękko 🙂
    Tosia.

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie