Smażony Ser Haloumi z Salsą ...
Przepisy

Smażony Ser Haloumi z Salsą z Granatu

Na punkcie sera mam niemałą obsesję, daj mi porcję smażonego haloumi z salsą z granatu, a kiedy skończę poproszę o

Na punkcie sera mam niemałą obsesję, daj mi porcję smażonego haloumi z salsą z granatu, a kiedy skończę poproszę o następną.

Będziesz potrzebować:

  • haloumi ser, w plastrach
  • 1 łyżka stołowa miodu

Na salsę:

  • ½ granatu
  • 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 2 łyżki stołowe posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka stołowa soku z cytryny
  • 1 mała papryczka chilli, oczyszczona z nasion i posiekana
  • 1 mały ząbek czosnku, zgnieciony
  • sól i pieprz

Rozpocznij od przygotowania salsy. Łyżeczką wybierz nasiona granatu i połącz z pozostałymi składnikami, posól i popieprz do smaku.

Rozgrzej patelnię (2-3 minuty) i podsmaż kawałki haloumi, około 60 sekund na każdej stronie.

W małym garnuszku podgrzej miód, aż stanie się lejący

Podawaj z salsą i polany miodem.

Smacznego, Marta

Źródło: all colour cookbook

2 komentarze
  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    zwłaszcza ser! 🙂

  • i ser i miód.. ach..

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie