Odpowiedz
Na punkcie sera mam niemałą obsesję, daj mi porcję smażonego haloumi z salsą z granatu, a kiedy skończę poproszę o
Na punkcie sera mam niemałą obsesję, daj mi porcję smażonego haloumi z salsą z granatu, a kiedy skończę poproszę o następną.
Będziesz potrzebować:
- haloumi ser, w plastrach
- 1 łyżka stołowa miodu
Na salsę:
- ½ granatu
- 4 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 2 łyżki stołowe posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka stołowa soku z cytryny
- 1 mała papryczka chilli, oczyszczona z nasion i posiekana
- 1 mały ząbek czosnku, zgnieciony
- sól i pieprz
Rozpocznij od przygotowania salsy. Łyżeczką wybierz nasiona granatu i połącz z pozostałymi składnikami, posól i popieprz do smaku.
Rozgrzej patelnię (2-3 minuty) i podsmaż kawałki haloumi, około 60 sekund na każdej stronie.
W małym garnuszku podgrzej miód, aż stanie się lejący
Podawaj z salsą i polany miodem.
Smacznego, Marta
Źródło: all colour cookbook
2 komentarze
i ser i miód.. ach..
Dodaj komentarz
zwłaszcza ser! 🙂