Śniadaniowe Komosy Ryżowe z ...
Przepisy

Śniadaniowe Komosy Ryżowe z Malinami i Bananem

W związku z wczorajszym dłuższym wieczorem u znajomych, moje noworoczne postanowienie, żeby wcześnie wstawać, nie doszło do skutku. Jako że

W związku z wczorajszym dłuższym wieczorem u znajomych, moje noworoczne postanowienie, żeby wcześnie wstawać, nie doszło do skutku. Jako że mam dzisiaj dosyć dużo rzeczy do zrobienia, potrzebne mi było śniadanie, które jednocześnie odświerzy i doda energii, której potrzebuję. Udało się.

Będziesz potrzebować (na 2):

  • ½ szklanki komosów ryżowych
  • 1 szklanka mleka
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • szczypta cynamonu
  • ½ szklanki świerzych malin
  • banan w plasterkach

Ugotuj komosy (jeśli nigdy ich nie gotowałeś, zerknij tutaj). Następnie dodaj mleko, syrop klonowy, cynamon i wymieszaj. Serwuj z malinami i bananem. 

Smacznego, Marta

5 komentarzy
  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    Mysle, ze zawsze warto sprobowac czegos nowego. Quinoa jest przy okazji bardzo zdrowa 🙂

  • Muszę kupić, bo kusi mnie ostatnio quinoa 😀

  • Komosy ryżowe? Mnie też zaskoczyła ta nazwa. Ale jak widać Twoja propozycja jest godna z pewnością wypróbowania ;-)))http://www.przysmakiewy.pl

  • What should I eat for breakfas Odpowiedz

    no właśnie to dobre pytanie. Ja to znam jako quinoa. W słowniku ang-polskim znalazłam tłumaczenie “komosy ryżowe”, choć jestem pewna, że ludzie raczej kojarzą to jako quinoa 🙂

  • Wygląda naprawdę smacznie 🙂 Tylko te komosy… Zabij, ale nie wiem, co to takiego!noresay.blogspot.com

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie