Syrop z Rabarbaru
Przepisy

Syrop z Rabarbaru

Lato jest tuż za rogiem. Za chwilę będzie gorąco, słonecznie i bajecznie swawolnie. W ramach przygotowań zrobić możecie syrop z

Lato jest tuż za rogiem. Za chwilę będzie gorąco, słonecznie i bajecznie swawolnie. W ramach przygotowań zrobić możecie syrop z rabarbaru, zaś później serwować go jako dodatek do mrożonej herbaty lub wody sodowej. Wyjątkowo smaczny wychodzi jako miks z sokiem pomarańczowym, cytrynowym, wodą gazowaną i miętą. Zbyt prosty do zrobienia i smaczny, by go przegapić.

Potrzebujesz:

  • 500 g rabarbaru
  • sok z 1 pomarańczy
  • 2/3 szklanki cukru

Potnij rabarbar w około 2 cm kawałki i wrzuć do garnka z sokiem i cukrem. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, po czym przelej przez gęste sitko i odstaw na bok by ostygł. Przelej do butelki i trzymaj w lodówce.

Smacznego, Marta

5 komentarzy
  • Jak ja lubię ten Twój Berliński stół i zdjęcia na nim robione:)
    Koty nie obraziły się z powodu Waszej, tak długiej nieobecności?;)

  • ale pysznie mi od rana się zrobiło 🙂 musi być prze smaczny!

    • What should I eat for breakfas Odpowiedz

      Jest pyszny, w zimne dni piję z herbatą? w gorące z wodą gazowaną 🙂

  • Długo może stać w lodówce?

    • What should I eat for breakfas Odpowiedz

      około tygodnia.

  • Dodaj komentarz


    Dziękujemy za Twój komentarz
    Ostatnio na Instagramie
    Ostatnio na Instagramie