Odpowiedz
Lato jest tuż za rogiem. Za chwilę będzie gorąco, słonecznie i bajecznie swawolnie. W ramach przygotowań zrobić możecie syrop z
Lato jest tuż za rogiem. Za chwilę będzie gorąco, słonecznie i bajecznie swawolnie. W ramach przygotowań zrobić możecie syrop z rabarbaru, zaś później serwować go jako dodatek do mrożonej herbaty lub wody sodowej. Wyjątkowo smaczny wychodzi jako miks z sokiem pomarańczowym, cytrynowym, wodą gazowaną i miętą. Zbyt prosty do zrobienia i smaczny, by go przegapić.
Potrzebujesz:
- 500 g rabarbaru
- sok z 1 pomarańczy
- 2/3 szklanki cukru
Potnij rabarbar w około 2 cm kawałki i wrzuć do garnka z sokiem i cukrem. Gotuj na małym ogniu przez około 30 minut, po czym przelej przez gęste sitko i odstaw na bok by ostygł. Przelej do butelki i trzymaj w lodówce.
Smacznego, Marta
5 komentarzy
ale pysznie mi od rana się zrobiło 🙂 musi być prze smaczny!
-
Jest pyszny, w zimne dni piję z herbatą? w gorące z wodą gazowaną 🙂
Długo może stać w lodówce?
-
około tygodnia.
Dodaj komentarz
Jak ja lubię ten Twój Berliński stół i zdjęcia na nim robione:)
Koty nie obraziły się z powodu Waszej, tak długiej nieobecności?;)