Od kilku dni nad Amsterdamem utrzymuje się mgła (mamy tutaj odzwierciedlenie serialu “Szara Strefa” z lat 50/60). Żeby uciec przed
Od kilku dni nad Amsterdamem utrzymuje się mgła (mamy tutaj odzwierciedlenie serialu “Szara Strefa” z lat 50/60). Żeby uciec przed zimnem weszłam do jednej z lokalnych kawiarni na filiżankę kawy, a ponieważ było tam bardzo przyjemnie, zamówiłam też przekąskę. Podano mi prostą tortillę z serem camembert i miodem, która pobudziła moje kubki smakowe i zwyczajnie musiałam odtworzyć to w domu. Dodałam jedynie nieco pikanterii i schrupałam na dzisiejsze śniadanie.
Będziesz potrzebować:
- tortilla
- ser camembert
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżeczka musztardy
- 2 łyżki białego wina
Na połówce tortilli ułóż camembert i złóż ją w pół. Nasmaruj dużą patelnię oliwą, po czym na małym ogniu podsmaż tortillę z każdej strony, by boki stały się złote, zaś ser nieco rozpuścił. W miseczce zmieszaj miód, musztardę i wino, po czym polej po serze wewnątrz tortilli.
Smacznego, Marta