Odpowiedz
Pamiętacie jeden z ostatnich postów, kiedy to napisałam, że wróciłam do Berlina i będę miała chwilę przerwy w pracy i
Pamiętacie jeden z ostatnich postów, kiedy to napisałam, że wróciłam do Berlina i będę miała chwilę przerwy w pracy i jeżdżeniu? Więc jednak nie, bo pozdrawiam z Warszawy! Przez miły przypadek jestem na miejscu i niesamowicie mnie to cieszy, a co jeszcze piękniejsze, zostaję u najsłodszej Warszawianki jaką znam 🙂 Życzę wszystkim wspaniałego weekendu!
Będziesz potrzebować (na 1):
- 2 kromki chleba tostowego (możesz również użyć zwykłego chleba)
- 2 łyżki pesto
- 2 plastry sera mozzarella
- garść świeżej rukoli
- ¼ awokado, pocięte
- 2 łyżki sera koziego, w kawałkach
- oliwa
Rozetrzyj po jednej łyżce pesto na każdej kromce chleba, po czym na jednej ułóż kolejno ser, awokado, rukolę, ser kozi, kolejny plasterek sera mozzarella i przykryj drugą kromką. Przyciśnij delikatnie kanapkę.
Kanapka smakuje super na ciepło. Rozgrzej na patelni łyżkę oliwy, po czym ułóż rtost i smaż z każdej strony, aż ładnie się zarumieni. Przyciśnij kanapkę i od czasu do czasu, żeby ser się roztopił.
Smacznego, Marta
Źródło: Taste spotting
37 komentarzy
uwielbiam Twoje zdjęcia! człowiek od razu głodnieje!
Niebiański widok!
Weź moje śniadanie,ja biorę Twoje…
same pyszności w jednej kanapce, na dodatek pięknie sfotografowane
-
dziękuję 🙂
Też widziałam te tosty, mam w planach 🙂
Dodam tylko, że Twoje zdjęcia lepsze od oryginalnych. Przy Twoich robię się bardziej głodna 😉
-
wielkie dzięki, miałam próbować ze szpinakiem, ale nie mogłam znaleść w sklepie 🙂
Chrupiąco i pysznie 🙂
-
i zdrowo 🙂
Kocham Fotki!
-
dziękuję Katarzynko.
pysznie:) uwielbiam tosty. Warszawa zaczyna się stroić na zimę, uwielbiam ten klimat:)
-
no właśnie, Warszawa ładnie śnieżnie, a w Berlinie tylko zimno.
Świetnie wygląda no i ciekawe zdjęcie. Ta kanapka balansująca na desce ujmuje no i zawsze podziwiamy u ciebie grę cieni…świetny klimat.pzd
-
pięknie dziękuję.
już mnie kusisz od rana… a w lodówce nie mam takich frykasow
-
to zawsze na jutro można nabyć 🙂
Apetyczne tosty, które przypominają o wiośnie:)
-
dziękuję Nemi.
Wiosenne 🙂
-
bo tęskno za wiosną …
Piękne, zielone tosty, dodają koloru szarej jesieni.A i zdjęcia zachwycają!
Miłego pobytu w Polsce, witamy 🙂
-
dziękuję!
Lubię zieleń w takim wydaniu:-)
-
ja również, zdrowo i smacznie 🙂
super kanapki , genialne ! nigdy nie jadłam sera koziego ? muszę kiedyś spróbować ;p
-
polecam, jest bardzo smaczny.
Tobie również miłego i słodkiego 🙂
-
było słodko jak co weekend 😀
uwielbiam te Twoje kanapki! mogłabym się u Ciebie codziennie stołować na śniadanie 🙂
-
😀 wielkie dzięki 🙂
u Liski :)?
-
hmh, nie rozumiem pytania 🙂
-
🙂 napisałaś ‘najslodszej Warszawianki’, a Liska Mórawska ostatnia wydała książkę, ‘słodkie’, więc myślałam po prostu, że się znacie 🙂 i tyle 🙂
-
o to juz rozumiem, nie nie Liska, a szkoda 🙂
-
-
mmmm.. prezentuje się nieziemsko ;))
-
dziękuję 🙂
Dodaj komentarz
próbowałam z pełnoziarnistą bułką ! dodałam szpinak zamiast rukoli i pominęłam ser kozi.. ale mimo wszystko rewelacja !